Wednesday, 21 March 2012

Membebel

1) APA ORANG LAYAN, ITU LAH DIA LAYAN.

Contoh mudah je, dulu orang main myspace, berduyun-duyun kat myspace habaq ang. Mau kalau satu minit tak bergerak dia punya update status, memang tak logik lah. Pastu ada pulak dok bising2, weyhh, awat hang tak letak aku kat top fren hang? Merajok ahh lagu ni. Eh, banyak lah kau punya merajuk. Kalau aku dulu, aku letak top fren, memang letak GF je lah. So orang lain tak boleh nak pertikai. Then masuk arena facebook. Masuk facebook time tu tak ramai lagi, tenang je. Sekali dah masuk ramai-ramai, mula lah yang “SENIOR” cakap, pergh, ****** dah maju sekarang, dah ada facebook lahh! Eh, sukati dia lah. Macam lah kau sorang je nak maju. Then news feed sentiasa laju macam air. Lagi2 time budak asrama balik cuti. Sampai boleh effect kat fb kot, jadi lembap sekejap.Benda yang aku paling anti sekarang ni, orang dok main add je. Eh, come on la. Add kalau kenal takpe, ni add main add je, muka letak muka bajet hot. Sorry lah syg, i dah berpunya. Tak kisah lah hot mana pun kau, tak approve lah jot! Then, move on ke twitter. Tak ramai sangat yang layan lagi. So, tak lah crowded macam FB lagi. But 1 thing i hate about twitter, sekali update, memang 20 terus. “eh lapar lah” “eh, jom makan” “eh, takde duit pulak” “eh sapa nak belanja?” “sapa belanja aku sayang” “gf tak marah kan?” banyak betul eh kau kan? Tapi orang cakap ni lah function twitter. Erk? =.= tak pe lah.
2) BB,Iphone,Androids


Yang ni satu lagi. Eh, kalau boleh, semua update kau nak ber- via bb kan? Hehe, nampak macam dengki kan? Eh tak de lah. Rezeki masing2. Aku syukur lah dengan samsung aku ni. member ajak tukar BB, insya-Allah la kalau parents kasi. Nanti tukar sama-sama yea?:D aku yang tak berkenan pasal benda ni bukannya apa, kalau parents korang tu memang duit dah berlungguk tak tau nak buat apa, takpa lah tukaq fon setiap bulan, ni baru tukar, then tukar lagi. Eh, kesian lah diorang.Semata-mata nak ber-BBM dengan BF korang, GF korang, sanggup paksa parents? Eh, sorry lahh. Lepas break, mula lah nak campak BB tuh. Tak payah lah nak ikut nafsu sangat. Aku kalau boleh nak pakai nokia torch je, senang nak jaga. Jatuh relax je, screen protector tak kesah. Terpulang lah, nafsu masing-masing:D

Saturday, 4 February 2012

contest : Kata Kunci Strawberi


saya pernah pergi ke Cameron Highlands dimana strawberry sangat popular di sana...saya juga mendapat hadiah yg paling saya nak iaitu bantal strawberi yang besar gedabak..bantal itu menandakan tanda kasih sayang boyfie saya kepada saya...

Contest sweet sour friends by Wan Niahix & Nur Ayi'en



the picture above there is my BFFL...

here, i want to talk about sweet things that we had going through...
the moment i cant forget is during we did our vow and promises..
here are our promises :
+not to like the same guy.
+not to held wedding at the same time and the same place.
+we were gonna to marry at age above 26.
+make us the richest lady in malaysia 
+BEST FRIEND FOR LIFE!!


we fight happily during create our gila-promises..huhu..
that was  really funny...

the other moment is during we hangout. there are so many things we gonna do..
we are going dizzy because dont know which things we should do first...
hohoho...
at last, we didnt do things but we just walking and walking until our legs get tired...

CoNtEsT I LoVe My BFF By LyAnA N NaDiA






NURULnemesis


YANAyucca


DIBAdazzle


FARAfuchsia


-we always do things together like hangout, watching movies , shopping, and so on..
-the most thing that we like to do is karaoke-ing!!
-each of us has our own weaknesses but we cover them up for each other from others eyes..
-eventhough we were already separate because we continue our study in different institution, we still keep in touch and we will meet if we have holiday..
-we were promise to:
+not to like the same guy.
+not to held wedding at the same time and the same place.
+we were gonna to marry at age above 26.
+make us the richest lady in malaysia 
+BEST FRIEND FOR LIFE!!

klik SINI kalau nak join.

Friday, 3 February 2012

Contest Aku dan Quote : Sahabat Vs Cinta


tema : cinta

quote :
maaf, tolong jangan salahkan graviti yang ditemui oleh isaac newton jika anda telah 'jatuh' cinta.

1. Cari satu gambar yg bersesuaian menggambarkan quote yg anda buat

 

2. Kenapa anda pilih Quote tu ?

sebab..kita tak tahu bila kita boleh jatuh cinta...love is everywhere.

3. Utk siapa Quote tu ditujukan?

orang yg fa had one-sided crash...

4. Apa pandangan anda tentang Cinta Sejati

cinta sejati hanya wujud antara hamba dan penciptanya that is Allah. jika cinta diantara lelaki dan perempuan adalah cinta antara suami dan isteri dan akan membawa ke al-jannah..

"What's Your Name Contest"


nama : FARAH HUDA IZZATI

FARAH = KEGEMBIRAAN
HUDA = PETUNJUK
IZZATI = KEGEMILANGAN

tak tahu la kenapa ayah fa kasi nama fa macam nih..haha..
but for sure nama adik beradik fa sume ad initial 'I' macam Wardah Izzatul, Azizah Izzani ,Nazeerah Iyliana.
unfortunately, nama fa sorang jea ada 3 words...hihi..
whatever happens, fa suka sangat dengan nama fa... it make me fabulous!
*overr suda fa ea...
plus. dia ada maksud yang sangat baik...
and damn true i am a happy person!

'Contest : Karakter Pilihanku bersama NZ & JL'


karakter kartun yang fa choose is KAK ROS dari cerita UPIN dan IPIN...



KENAPA FA PILIH BELIAU???

# perwatakan dia sama  macam fa..as kakak yg ada adik mesti bersikap macam tu..
marah, nasihat, membebel, mengarah...tapi tetap menyayangi adik. plus, beliau sangat rajin dan menghormati orang tua...